Igår blev det bananpannkakor igen – i vanlig ordning på helgerna med barnen! Det bästa de vet är om vi dessutom använder oss av pepparkaksformar och gör olika figurer. Igår blev det med det största hjärtat – pepparkaksformen – jag kunde hitta i lådorna!
Jag har ett recept från Olgas Mat (Olga Rönnberg) som både jag och barnen gillar jättemycket. Där kalas det för blåbärsplättar, men jag kör det med lite plantbaserad mjölk så smeten bli lite tunnare – och det lättare går att göra större pannkaksvarianter. Det går även att förenkla rejält om man vare sig har tid eller ingredienser. Så två alternativ nedan.
Recept 1 (2 portioner)
- 2 bananer
- 4 ägg
- 6 msk mandelmjöl (eller kokosmjöl/annat)
- 2 tsk chiafrön
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- stek i kokosolja
Servera med blåbär. Men jag brukar servera med vilka bär som helst! Ta frysta bär och häll i en glasburk, när de tinat mosar man dem lite, och vips har man en ”sylt”:)

Recept 2 – Förenklad variant (2 portioner)
- 2 bananer
- 4 ägg
- kanel
- Stek i kokosolja.
Et vôila! Helgens brunch eller barnens lunch är fixad!