Äntligen måndag! Eller… Är du vardagslycklig?

Menar inte att låta irriterande hurtfrisk och skriva om ny vecka och nya möjligheter och utmaningar. Jag har, liksom många andra, haft söndagsångest ibland – lite till och från genom åren. Det har nog varierat en hel del både beroende på vilken arbetsplats jag varit på, samt såklart vilken fas man själv befinner sig i och hur man faktiskt mår. 

Men det kan vara viktigt att stanna upp och fundera över hur du känner för din vardag? Trivs du i ditt snurr, med ditt jobb, dina åtaganden? För vardagen är ändå så pass stor del av våra liv att om inte den är bra, så räcker det inte med att ha en skön helg emellanåt. 

Har du tid för dig själv ibland? Har du tid för träning och fysisk aktivitet? Jobbar du med det du vill göra? Hur vill du att din vardag ska se ut? För det är ingen annan som kommer att ta tag i den och förändra den om inte du 1) reflekterar över den och 2) aktivt gör något åt saken. 

Vardagslyckan i sociala medier

Sedan har vi ju den berömda vardagslyckan i sociala medier… Lika roligt som man kan tycka att det är att ens vänner och bekanta vill dela med sig av sina härliga stunder på sociala medier, lika jobbigt kan det ibland vara att ta del av det. Alla dessa till synes lyckliga liv som flimrar förbi. Det är lätt att bli olycklig av mindre faktiskt…

Ändå vet vi ju att det inte är någon representativ bild av verkligheten som målas upp där. Men likväl är det ju det vi matas med, så det kan vara svårt att inte börja jämföra sitt liv med andras. Och det om något kan ju sätt käppar i hjulet för vardagslyckan! 

Så, vad kan du göra för att bli mer nöjd och lycklig i det lilla, i varje dag, i vardagen?

Nedan några väldigt allmänna tips som generellt sett bör funka för de flesta. Sedan är det upp till var och en att addera sina individuella specifika punkter. 

 • Bry dig om och vårda dina relationer. Vilka människor betyder mycket för dig? Ge dem tid, uppskattning och uppmärksamhet.
 • Uppskatta det som redan är bra! Många skriver ned vad de är tacksamma för varje dag. Det kan vara ett sätt att reflektera lite mer över sin situation. Annars bara notera för dig själv. 
 • Ha medkänsla med dig själv och var förlåtande. Vi är ofta vår egen värsta fiende och snabba på att döma oss själva i olika situationer. Var omtänksam om dig själv.
 • Våga vara lycklig. Uppskatta även de små sakerna och våga ge dig hän:)
 • Sätt upp mål dit du vill komma. Och gärna flera delmål på vägen – då märker du om du är på rätt väg och kan fira delmålen!

För vissa kanske man vill och behöver göra stora förändringar. För andra kan det räcka med några små justeringar för att få bättre balans, harmoni och glädje i vardagen. Och blir mer nöjd med sin situation. Det viktiga är att stanna upp då och då och reflektera över vad som funkar och vad som inte funkar. Det är nyckeln – utan det, ingen förändring!

 

2 reaktioner till “Äntligen måndag! Eller… Är du vardagslycklig?

 1. Ett inspirerande inlägg! 😇🙏‼️

  Gilla

  1. Tack, vad härligt att höra! Bra att stanna upp och reflektera lite ibland!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: