Det här med träningsglädje!

Träningsglädje. Vad betyder det egentligen? Jag citerar min eminenta kollega Marie Emre; ”träning ska vara roligt (mat ska vara gott)”. Det är så rätt! En sådan enkel och bra beskrivning på vad träning är och verkligen borde vara för fler. När man hittar den så blir inte träningen jobbig på det där ångestfyllda eller tråkiga viset. Träning bör naturligtvis vara jobbig rent fysiskt, men ska inte suga musten ur dig mentalt innan du ens börjat.

Träningsglädje – hur hittar man den?

Bra fråga, eller hur! Vore väldigt intressant att höra vad ni alla tycker?

Men en sak är säker – utgå från dig själv och det du gillar. Älskar du att spela fotboll, dansa eller boxas? Gör just det då. Det som du tycker är roligt och som får dig att tappa tiden lite grann medan du samtidigt rör på dig ordentligt.

Det kan kanske vara flera olika träningsformer, en mix av olika pass du gillar på gymmet, eller en viss idrott du höll på med när du var yngre och skulle kunna återuppta. Härligt – gör det! Det viktiga är att du hittar din grej och det du tycker är roligt. Som får dig att träna en gång extra i veckan eller som bara gör att träningen helt enkelt blir av. För det är ju när träningen blir av som den faktiskt gör någon nytta!

Fundera över vilka fysiska aktiviteter som får dig att le lite extra? Och gör mer av dem. Och sist men inte minst, ha kul längs träningsvägen – pepp!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: