Att återgå till hälsosamma rutiner efter en långhelg

Efter både vanliga helger och långhelger, semestrar, weekends, fester och andra tillfällen då vardagen bryts är det ofta en god idé att försöka återgå till lite mer hälsosamma rutiner igen. Men det kan vara lättare sagt än gjort.

 

När vardagen bryts…

Midsommarhelgen har passerat och det är måndag och jobb igen. I alla fall för alla oss som inte gått på semester än. På samma sätt som man kommer tillbaka in i jobbet och rutiner kring vardagen är det bra om man kan komma tillbaka till träning, vardagsmotion samt bra & hälsosamt mat.

Jag tror jag fikade mig igenom både midsommarafton och midsommardagen, och antalet steg i hälsoappen lyste med sin frånvaro! Det blir så ibland. Och speciellt om det är något som bryter vardagen lite extra. En långhelg, semester eller liknande. En födelsedagsfest med både mycket mat och vin eller öl. Och det måste också få vara så. Livet kan inte levas helt asketiskt. Inte i mitt tycke i alla fall.

 

Att komma tillbaka till hälsosamma rutiner

Ja, ska man kunna återgå till rutiner förutsätter ju det att man har rutiner från första början:) Har man inte det så kan det vara bra att hitta sin väg och sina rutiner. Och det gäller både aktiviteter, motion samt att boosta kroppen med bra hälsosam mat så ofta som möjligt. Men mer om att skapa rutiner en annan gång.

Den som väl har en grund att stå på här, kan lättare plocka upp den igen. Det man kan behöva jobba mest med  är snarare den mentala biten. Det kan vara tankar som att ”det är ingen idé”, ”nu kan jag lika gärna fortsätta när jag ändå börjat”, ”jag misslyckades”. Men se inte en helg eller semester med lite mer godsaker och mindre träning som ett misslyckade. Det är så som livet ser ut i stort. Var snarare glad då att du kan återgå till dina upparbetade rutiner och komma tillbaka till träning osv igen. Varje dag kan du göra val som är bättre eller sämre för dig. Som en del brukar skämta om – ”det går att börja om hela tiden”. Och på sätt och vis har de ju rätt. För varje dag kan du bestämma dig för hur du vill leva mer hälsosamt och hitta din väg. Vad du väljer att äta till frukost, lunch och middag. Om du promenerar eller cyklar till jobbet och hur många gånger i veckan det funkar och du mår bra av att träna.

 

Så idag blev det ingen fika för min del, och stegräknaren har redan fått jobba mer än den gjorde på midsommarafton:) Hur ser det ut för dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: