Höstboost – och en 80/20 förlängning!

Jag har kört en rejäl höstboost och kostomställning via Nilla’s Kitchen under 21dagar där jag uteslutit socker, mejeriprodukter samt vete/gluten. Har inte heller ätit vitt ris och naturligtvis inte druckit alkohol under dessa 3 veckor.

Det kan låta ”hard core”, men jag tycker inte omställningen är speciellt svår egentligen. Jag äter mycket mat och måltider utan mejeri redan och äter relativt sällan bröd, pasta eller t.ex. vitt ris. Lite mer utmanande är det för mig att HELT utesluta socker och alkohol. Inte för att jag egentligen konsumerar något av det i några extrema former – men visst äter jag godis eller choklad ibland, tar en fika och gärna några glas vin till helgen. Typ så! Att undvika det någon dag här eller där är sällan någon utmaning – men att just utesluta det helt i 21 dagar i rad gör det lite tuffare. Och faktum är att det märks direkt i kroppen – redan efter ett par dagar märkte jag utrensningssymtomen såsom trötthet och huvudvärk. Läs mer om de första dagarna här.

I övrigt har det varit lite upp och ned under perioden. Både känt mig piggare, starkare och haft mer energi än på länge, men även dippat lite p.g.a en infektion i kroppen. Har kan ni kan läsa om dag 11 och dag 19.

Hur jag tänker framöver?

Ja, jag vill absolut inte släppa den här sköna känslan i kroppen som nu känns mer konstant. Jag vill bibehålla den, men samtidigt öppna upp för viss typ av mat då och då. Jag vill egentligen inte känna att det finns några förbud. Utan snarare att jag äter rent och läkande i de allra flesta fallen, men att det heller då inte gör så mycket om jag då och då inte gör det.

Jag tänker att jag ska fortsätta med ett 80-20 tänk. 80% av tiden och alla måltider är fortsatt boostande och läkande. Medan jag då och då, i ca. 20% av fallen, kan tänka mig något glas vin, en bulle, äta lite yoghurt eller ta en pastarätt. Jag vill inte heller begränsa mig för mycket socialt, eller gentemot barnen. Tycker som sagt inte om alltför strikta förbud och vill kunna tacka ja till det som bjuds eller känna mig fri att då och då äta det jag är sugen på helt enkelt.

Därmed inte sagt att jag vill släppa det här tänket helt! Tvärtom behålla mer av det nu framöver än vad jag hade när jag gick in i kostomställningen.

 

Fördelarna som jag upplever dem

 • piggare
 • mer energi
 • klar i huvudet
 • bättre sömn
 • lätt och skön känsla i kroppen
 • finare hy
 • ett sätt att bryta mönster och ”sämre” vanor
 • bli inspirerad
 • få tillgång till en mängd nya recept
 • bli mer medveten
 • reflektera mer

 

Nya vanor jag vill ta med mig

 • Dricka kvällste! Väldigt mysig stund, och dämpar i sig suget efter ”något”
 • Alternativt – dricka guldmjölk på kvällen. En härlig kryddmix bestående av gurkmeja m.m.
 • Fortsätta baka gluten, mejeri- och sockerfritt. Och testa ännu fler nya recept!
 • Fortsätta äta 500gr frukt/grönt per dag.

 

Vad tänker jag sluta med?

 • Har haft en vana att alltid ha tuggummi med mig – och därmed tuggat tuggummi varje dag någon gång (eller flera ggr/dag). Det tänker jag sluta med. Förvisso sockerfritt, men finns ofta olika typer av sötningsmedel som ändå kan trigga ett sug. Återigen – behöver inte utesluta det helt ur mitt liv, men bara inte slentrianmässigt tugga varje dag!
 • Annars tror jag inte det är så många ”dåliga vanor” egentligen faktiskt:)

 

Är du sugen på att testa? Nästa omgång med Nilla’s Kitchen kör igång den 25:e november – boka din plats här. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: