Hur förenklar du din vardag?

Att förenkla sin vardag – hur gör du för att få ihop det?

Många med mig lever ganska hektiska liv med krävande jobb, hämtningar, lämningar och/eller skjutsningar till olika aktiviteter, egen träning och tid (om det finns någon?) och så gärna lite sociala tillställningar på det. Och får vi en liten lucka brukar vi inte vara sena att klämma in något extra där, för att vara riktigt effektiva!

Men man kan behöva förenkla för sig själv ibland. Hitta smarta lösningar eller rutiner som funkar för just dig i vardagen, och som gör det där berömda pusslet liiite lättare.

Ett tips på hur du kan förenkla din vardag är att handla online.

Det kan såklart gälla allt från barnens kläder till nya träningsredskap(!). Men även mat. Sedan ett par månader beställer jag hem mat var 10:e dag ungefär. Det sparar väldigt mycket tid för min del – men även pengar samt allt slit och släp. Det tvingar mig även att planera måltider och middagar lite bättre. Vad ska vi äta när jag har barnen hemma hos mig, vad ska jag äta de kvällar jag är själv? Dessutom bli man i alla fall lite mer kreativ och varierad vad gäller middagarna och istället för att köra snabba (pre-fab) lösningar från dag till dag.

Förenkla din vardag – maten levererad direkt till dörren!

Fördelar:

  • Sparar tid
  • Sparar pengar
  • Slipper allt slit och släp
  • Mer variation på middagarna

Nackdelar:

  • Kan egentligen bara se en nackdel. För oss som egentligen gillar att gå och handla i en fysisk butik, så upplever i alla fall jag att man tappar lite inspiration när man inte kan känna, klämma på förpackningar eller tillåtas vara mer spontan. Det kan bli lite trist att bara sitta och klicka hem grönsakerna och mjölken. Men man kan ju alltid varva handling butik med att beställa hem mat – den perfekta kompromissen!
  • Några fler nackdelar…? Inte vad jag kan komma på i alla fall:)
Förenkla din vardag
Förenkla din vardag – fyll på kylen med några klick!

Just handla mat på nätet är ett grymt exempel på förenkling i vardagen för mig. Hur förenklar du din vardag? Anlitar du en barnvakt, har städhjälp eller kanske helt andra kreativa lösningar där du springer till jobbet för att kombinera både träning och transportmedel?

Alla förenklingar i en stressig vardag är av godo. Hitta just ditt sätt att få ihop det!

@pt_pepp

SparaSpara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: