Fler aktiviteter tillsammans med barnen!

Att leva ett aktivt liv med barnen känns viktigt för mig. Det är jag på inga sätt ensam om att tycka, och speciellt under t.ex. påsklov (eller sportlov) är det ju många som drar iväg till fjällen för att åka skidor. Ändå är det ibland lätt att hemma i vardagen glömma hur härligt det är att göra något tillsammans med barnen som är både aktivt och utomhus. Helt i min smak förstås:) Det är lätt att under det mörka vinterhalvåret mest bara skynda hem efter dagishämtningen, äta en kulinarisk middag (läs Felix köttbullar och spaghetti!) och sedan fastna framför Bolibompa på TV’n alternativt med en skärm framför näsan. Ibland kan det vara skönt och välbehövligt, men ack så härligt det är när man väl kommer iväg och ut tillsammans med barnen!

Brant utvecklingskurva!

Härligt också att se hur snabbt utvecklingen går när man är liten. Vi kom upp hit till Hundfjället väldigt sent igår kväll, så fösta timman gick åt till att hyra skidor och köpa liftkort. De första åken åkte vi sedan i den allra minsta barnbacken med rullband för att komma in lite bara i att ha pjäxor och skidor på sig. Barnen har bara åkt vid ett tillfälle tidigare och det var förra påsken, så kanske inte helt färskt in minnet precis. Men det gick bara några timmar så satt vi plötsligt i stolsliften upp mot toppen, och både Amelie, 5år, och Hugo, 3år, åkte knapplift helt själva! Smått fantastiskt att se som mamma:)

Hundfjället – Hugo i rullbandsliften!

 

Hugo åker knapplift!

Det är väldigt roligt också att göra en aktivitet jag själv älskar och har gjort sedan barnsben, men också något man faktiskt kan göra tillsammans en hel dag. Man behöver egentligen inte dra iväg till fjällen för att få till det. Dels finns det ju många backar även runt om i Stockholm och längre söderut i landet, men sedan behöver det ju heller inte vara just skidåkning. Ut och gör något aktivt tillsammans med barnen i påsk – om så bara i några timmar! Spela fotboll, cykla eller ut och gå och upptäck saker i skogen:)

För min del fortsätter äventyret imorgon med full fart nedför pisterna. Och på fredag och lördag fm ser jag fram emot lite egen åkning när barnen går i skidskola. Skriver mer om det nästa gång! Pepp:)

SparaSpara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: