Run Stockholm 10km – Första loppet på bra länge!

Tidigare idag sprang jag Run Stockholm och deras 10km lopp. Vilket härligt och välordnat arrangemang! Jag får medge att jag inte är så värst löptränad just nu. Springer lite då och då, men har inte tränat fokuserat på löpning eller just detta lopp. Blev inbjuden för en dryg månad sedan av Academic Search, som fokuserar mycket på hälsa, träning och välmående bland sina medarbetare. Så BRA!

 

Uppladdning

Började morgonen med en stor skål gröt, lite blåbär och havremjölk. Och såklart en stor kopp kaffe! Fixade dessutom  Compeed plåster på tidigare blåsa i hålfoten. Som ett extra skinn nästan, syns ju knappt på bilden… Nåväl, all set!

       

Tog cykeln ner till Kungsträdgården där det redan var full fart 45min innan start. Academic Search hade ett litet tält där jag fick hämta t-shirt och nummerlapp och ladda upp med lite dryck och frukt. Mycket fint fixat!

Sedan drog uppvärmningen igång, vid 9.30. Då stod jag i en 30m lång toalettkö, men lyckades vara med och värma upp några minuter mot slutet i alla fall!

Toalettkön…:)

Run Stockholm – Loppet

10.00 gick startskottet och det var dags att börja springa. Banan gick först förbi slottet, ut på Riddarholmen en sväng för att sedan ringla sig runt söders höjder. Och då menar jag verkligen höjder – herregud vilken kuperad bana det var! Upp och ner i trappor och trånga kullerstensgränder. Tror faktiskt aldrig jag sprungit en så kuperad bana någonsin. Otroligt jobbigt, men så roligt också! Lyckades klara min egen målsättning att springa under 1tim, och gick i mål på ca. 56min. Phju!

   

 

SparaSpara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: