Höstboost & kostomställning – Uppdatering dag 4.

I söndags startade kostomställningen och den höstboost jag tidigare bloggat om att jag kommer att genomföra under 21 dagar. För mig är det ett sätt att få mer inspiration till att laga och äta ren och läkande mat, men såklart även ett utmärkt tillfälle att ge mig själv en riktigt hälsosam skjuts i rätt riktning. Jag behöver, liksom alla andra, bli påmind och inspirerad, hitta fler hälsosamma vanor och testa nya recept.

Vad handlar denna höstboost och kostomställning om?

Under 21 dagar äter jag ren och läkande mat enligt ett program signerat Nilla’s kitchen. Det innebär att jag tar bort allt socker, alkohol, mejeriprodukter samt vete och gluten. Detta är en hormonbalanserande och antiinflammatorisk kost som kroppen och tarmarna mår mycket bra av. För min egen del är det enskilt viktigaste delen att utesluta socker. Inte för att jag äter kopiösa mängder godis, men jag får ändå i mig socker i olika former – mörk choklad, vin osv.

 

Höstboost dag 4

Så, hur har det gått och hur känns det?

Första dagen kändes faktiskt ingenting egentligen. Tror kanske inte kroppen riktigt hann märka och känna att jag påbörjat en förändring och omställning. Men dag 2 var jag lite mer påverkad. Jag kände mig lite trött och orkeslös hela dagen, nästan lite låg. Dag 3 – igår – kände jag mig något piggare men hade lätt huvudvärk nästan hela dagen. Fascinerande ändå hur tydligt utrensningen i kroppen kan kännas även fysiskt! Idag har jag känt mig betydligt piggare överlag, framförallt känns det tydligt efter lunch, från eftermiddagen och framåt.

Tror återigen att det handlar det mest om sockret och kanske lite av de snabba kolhydraterna som jag tagit bort. Oavsett vad så känns det väldigt bra och helt rätt att ge sig själv denna boost. Som en gåva till sig och sin kropp.

 

Vad har jag ätit hittills?

Som den vanemänniska jag ibland är har jag ätit havregrynsgröt med havremjölk varje frukost hittills! Det gör jag redan, och det är ju en mycket god och hälsosam vana så varför bryta ett vinnande koncept?:) Men jag ska definitivt se till att blanda in nya frukostalternativ också, det har bara inte blivit så än.

Luncherna har varierat mellan olika typer av sallad, fisk och som idag en linssoppa med kokosmjölk och röd curry – super gott!

Middagarna har till viss del påmint lite om luncherna. Grunden har varit bladspenat och grönkål och till det har det blivit quinoa och lax/kött, eller som ikväll potatis och torsk. I söndags blev det vegetariskt med quinoa, broccoli och rostad sötpotatis. Se lite bilder nedan!

 

Sallad med broccoli, rödbetor, grönkål, syrad rödlök och lövbiff!
Linssoppa på röda linser, röd currypasta och kokosmjölk.
Sallad med quinoa, gröna bönor och torsk!
Kvällens efterrätt – bananglass med jordgubbar och kokosflingor:)

Har även druckit betydligt mer vatten än jag brukar. Inte på något sätt påtvingat, utan för att jag faktiskt känt mig så otroligt törstig helt enkelt. Definitivt också en effekt av att låta kroppen vila från socker etc – plötsligt kan jag känna att suget inte nödvändigtvis är efter något sött, utan efter mer vätska. Det är rätt vanligt faktiskt, att man kan vara lite uttorkad men att det tar sig uttryck som ett ovisst sug efter något.

 

Ser fram emot fortsättningen och hur jag mår och upplever kommande dagar. Håll utkik efter fler uppdateringar!

Samarbete med Nilla’s Kitchen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: