Sensommarinspo!

Redan augusti och för somliga jobbdags igen. Hur hösten kommer att se ut vet vi ju inte exakt än, men att det blir fortsatt hemmajobb för många står klart vid det här laget. Förhoppningsvis har ni kunnat vara lediga, ladda batterierna och har energi för att ta er an en ny period av ovisshet och hemmakontor. Om inte är det ännu viktigare att skapa de bästa förutsättningarna för dig själv att må bra. Träna regelbundet, äta hälsosamt, skapa tillfällen att röra på dig varje dag, hitta lugna stunder av egen tid och återhämtning, kanske inslag av meditation, andningsövningar eller liknande för att främja din mentala hälsa. Ack så viktigt i en tid som denna. Passa på nu i början av augusti att fundera över hur du kan skapa förutsättningar och struktur för en så bra höst som möjligt för dig själv!

Nedan följer några tips vad gäller träning, mat och mental hälsa. Jag påminner även om förra månadens erbjudande i form av en riktigt kick-start på hösten!

Hemmapass – Cardio

Denna gång ett HIIT (High Intensity Intervall Training) pass som jag delade på instagram i våras. Det går att kombinera i all oändlighet, och välj dina favoritövningar eller kör allihopa! Välj 2, 4 eller 8 varianter. Träna 20sek x 8, vila 10sek. Upprepa gärna 2-4 gånger, med 2min setvila mellan varven. Klassisk Tabata

 1. Squat jumps
 2. Quick steps
 3. High knees
 4. Lattersteps
 5. Lunge jumps
 6. Burpees
 7. Mountain Climbers
 8. Skater Jumps
 9. Scissor Jumps

Middagstips

Så, tillbaka till vardagen snart och allt vad det innebär med matlagning och eventuell brist på inspiration. Själv känner jag mig väldigt sugen på att äta ännu mer vegetariskt än jag redan gör så därav ett tips på just vegetarisk familjemiddag:) Denna har jag gjort med barnen och den kommer från Linas Matkasse (familjekassen).

Indisk Linsgryta (4 portioner) 

Gul lökGurka
Ingefära
Kokosmjölk
Krossade tomater
Mango
Matyoghurt
Morötter
Torkade röda linser
Vitlöksklyftor
Cayennepeppar
Olja
Paprikapulver
Ris
Salt
Spiskummin
Torkad koriander

Naan Bröd

 • Grovhacka en gul lök. Skala och finriv 2 msk ingefära. Skala och skär 300g morötter i centimeter stora tärningar. Koka 4 portioner ris.
 • Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, ingefära och 3 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt 3 tsk spiskummin2tsk torkad koriander2 tsk paprikapulver2 krm cayennepeppar och 1 tsk salt.
 • Häll ner morötter, 3dl torkade röda linser4 dl vatten1 burk krossade tomater och cirka 200ml kokosmjölk. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i cirka 15 minuter.
 • Tärna 1/2 gurka. Lägg upp gurka, 1 paket tinad mango och 1 1/2 dl matyoghurt i skålar. Servera linsgrytan med kokt ris, gurka, mango och matyoghurt. Och Naan bröd såklart!

Mental Övning

Här kommer en relativt enkel övning som alla kan praktisera. Det svåra (som vanligt) är att GÖRA det.

Utöva tacksamhet.

Det ligger i den mänskliga naturen att tänka på vad som kommer näst. Vilket som är nästa mål att jaga efter. Den här typen av optimism pushar dig framåt. Den ger dig energin till att fortsätta. Det är ett fantastisk driv som vi i sig bör vara tacksamma för! Men den förlorar en hel del av kraften till att vara lycklig om du glömmer bort just det. Att vara tacksam.

Att utöva tacksamhet är extremt kraftfullt eftersom det påminner dig om allt du har. Vare sig du gör det genom att säga att du är tacksam för något rakt ut, eller om du väljer att skriva ned det för dig själv är det viktigaste att det faktiskt blir av. Genom att göra det fokuserar du (din hjärna) på den positiva sidan av saker. Detta är förmodligen det enklaste och mest effektiva sättet att förbättra ditt välmående. I rådande situation känns det extra viktigt att påminna sig själv om det man har, och att värdesätta det i en tid när världen är upp-och-ned. Och inget är för litet eller för stort. Bara du vet ju vad du är extra glad över och vad som gör just dig tacksam.

Erbjudande

Avslutningsvis så påminner jag om tidigare erbjudande: ”uppstart hösttermin”. Förhoppningsvis har du hunnit få lite tid att komma ned i varv och reflektera över saker och ting. Stort som smått. Vad funkar bra hemma i vardagen, vad funkar mindre bra? Balans mellan arbete fritid? Drömmar och mål? Hur du tränar, vad du vill uppnå med det? Hur ser dina/era måltider ut; vad äter du och finns det någon struktur och inspiration kring kosten?

Själv älskar jag känslan av nystart i augusti. Att skapa en plan inför hösten och kicka igång med bra rutiner på alla plan. För den som vill testa detta när det kommer till träning och mat så påminner jag om detta fantastiska erbjudande!

Kick-off – 4v. Höstboost

 • Nollmätning: Vikt och mått.
 • 4 PT pass
 • 2 Kostrådgivningar
 • Löpande kontakt via WhatsApp
 • 4 Veckoavstämningar

Ordinarie pris: 5 800kr ex moms

PANG erbjudande: 3 900kr ex moms (6%) Bokas innan 15 augusti!

Ha en fortsatt fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: