Semesterinspiration!

Semestertiden är här. Ovanligt många semestrar här i Sverige; s.k. hemester – ett nytt begrepp i dessa tider. Vi hoppas på fint väder och lite lagom mycket sol så vi kan tanka energi inför hösten som ser ut att kunna bli en förlängning av vårens hemma-arbete och halv-karantän.

Passa på att njut av ledigheten oavsett! Ta er tid att umgås med varandra, barnen, vänner och släkt i den mån ni kan. Lägg undan mobiltelefonen ibland och var i nuet. Spendera tid utomhus och i naturen – inget är så läkande och meditativt positivt för oss som att vara i naturen. Ganska mäktigt ändå!

I vanlig ordning kommer här några tips vad gäller träning, mat och mental hälsa. Men även en sommarutmaning samt ett erbjudande inför kick-starten av hösten. Håll till godo!

Hemmapass – Rumpa/ben och bål

Denna gång bjuder jag på ett pass jag tagit fram för en träningsapp jag jobbar med – Stellar Workouts. Om du vill testa flera pass med mig eller någon av de andra tränarna finns det några gratis ”testa-på” pass i appen. Ladda ned och testa i sommar! https://app.stellarworkouts.com/link/workout/leg_butt_thigh

 1. Värm upp 5-10min med valfria rörlighetsövningar (t.ex. några av dem jag skickade förra månaden: Månadsinspiration – Juni
 2. Squat Jumps
 3. Dragon Squats
 4. Hip Thrusters
 5. Single Leg Hip Thrusters
 6. Buttocks Kick-back
 7. Plank/Mountain Climbers
 8. Plank with steps

Sommarmiddag

Här kommer tips på middag som funkar för ALLA. Mina barn är ganska fyrkantiga när det kommer till mat och att testa nya rätter, men detta funkar superbra att äta tillsammans – man väljer ju själv sina ingredienser. Också härlig variation till att grilla!

Vietnamesiska vårrullar

Fyll dina vårrullar med vad du vill, hacka det mesta i små bitar och rulla tajt! Förslag på ingredienser:

 • Rispapper (blötläggs under middagens gång!)
 • Bladsallad /Isbergssallad
 • Groddar
 • Mango
 • Sojabönor
 • Nudlar
 • Räkor
 • Syrad rödlök / salladslök
 • Koriander
 • Gurka
 • Morötter
 • Strimlad vitkål/rödkål
 • Pressad lime
 • Soja
 • Hackade cashewnötter/jordnötter

Nuoc Cham, dippsås:

 • 1st röd chilifrukt
 • 1st vitlöksklyfta
 • 5msk strösocker/rörsocker
 • 0,5dl vatten, kokande
 • 0,5dl fisksås
 • 1dl limesaft (ca3lime) färsk.

Bon Appétit!

Mental träning

Kanske en given. Men med tanke på semestertiden – koppla av = koppla ned!

Stäng av/lägg undan mobilen och alla andra skärmar. Hitta en lagom utmanande nivå för just dig. Om det innebär att checka ut totalt, eller att stänga av ett par timmar varje dag vet bara du. Men en utmaning är inte en utmaning om det inte känns lite jobbigt och ansträngande i början 🙂

Som Anders Hansen skriver i ”Skärmhjärnan”:

Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. 

Kanske ett bra tillfälle att läsa den boken under semestern om du inte redan gjort det? Eller möjligtvis så använd mobilen till att lyssna på ljudböcker, poddar och sommarprat!

Sommarutmaning

1 träningspass/vecka med hela familjen! Ta med dig din partner, barn, syskon, kusiner, föräldrar och/eller vänner och träna/lek tillsammans 1 gång per vecka under semestern. Det är inte orimligt!

Lek kull, följa john, kör sit-ups med high-five, kryp under/hoppa över varandra, hoppa hopprep, nyttja studsmattan osv. Alla får komma på 1-2 övningar var och sedan kör ni dessa som en cirkel 2-3ggr.

Det måste inte bli perfekt. Vad är ens ett perfekt träningspass? Huvudsaken ATT ni gör något tillsammans! Att skapa rörelseglädje, stärka familjebanden och vara goda förebilder för barnen är alla fantastiska anledningar till att träna mer tillsammans. Och för alla som bor i Stockholm så missa inte att följa @family_workouts och delta i organiserade familjeträningspass i innerstan. Vi kör igång igen i augusti!

Erbjudande

Avslutningsvis så ett erbjudande inför ”uppstart hösttermin”. Under sommaren när man oftast är ledig lite längre och hinner få distans till jobb och vardag brukar jag ta tillfället i akt att reflektera lite över saker och ting. Stort som smått.

Vad som funkar bra hemma i vardagen, vad som funkar mindre bra? Balans mellan arbete fritid? Drömmar och mål? Hur jag tränar, vad jag vill uppnå med det? Hur ser mina/våra måltider ut; vad äter jag och finns det både lite struktur och inspiration kring kosten?

Kanske därför som jag älskar känslan av nystart i augusti. Att liksom ha en plan inför hösten och kicka igång med bra rutiner på alla plan. För den som vill testa detta när det kommer till träning och mat så kommer här ett grymt erbjudande!

Kick-off – 4v. Höstboost

 • Nollmätning: Vikt och mått.
 • 4 PT pass
 • 2 Kostrådgivningar
 • Löpande kontakt via WhatsApp
 • 4 Veckoavstämningar

Ordinarie pris: 5 800kr ex moms

PANG erbjudande: 3 900kr ex moms (6%) Bokas innan 15 augusti!

Det var allt för den här gången. Ha nu en alldeles fantastik sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: