Vad behöver du idag? Lyssna på kroppens signaler

Lyssnar du på vad kroppen skickar för signaler? För den kommunicerar ju faktiskt mer än man kanske kan tro. Och det är viktigt att lyssna lite inåt ibland och höra vad den försöker säga. Behöver den hård träning idag? Eller en powerwalk? Eller vila? Ibland är det enda man behöver att få ta i med kroppen och jobba ordentligt fysiskt. Ibland är det tvärtom. 

Igår var en sådan dag då jag kände mig lite ambivalent, skulle jag träna eller inte. Körde t.o.m. en liten omröstning på instagram stories för skojs skull där jag bad om tips:)

Jag var lite trött, men insåg snart att det var mer i knoppen än i kroppen, och jag hade en rastlöshet i kroppen som jag ville hantera. Dessutom var det ju strålande sol och helt underbart väder, och inte läge att sitta inne! Dessutom ska jag springa ett lopp nu på lördag som heter ”RunStockholm”. Jag har blivit inbjuden att delta av ett rekryteringsföretag som heter Academic Search (som fokuserar mycket företagshälsa) och vi ska alltså springa 10km på lördag fm. I nuläget är jag inte speciellt löptränad, så kände även ett visst behov att köra just ett löppass och testspringa en mil innan dess!

Men trots allt detta var jag även noga att lyssna på kroppen och på hur min energi kändes. Jag bestämde mig för att träningen och 10km löpning fick ta precis hur lång tid som helst. Ingen stress eller press över tider. Jag skulle springa lugnt och skönt och njuta av vädret och träningen. 

Och förutom ett envist skavsår som aldrig vill gå över var rundan riktigt njutbar! Måste köpa compeed tills på lördag:)

Ser inte mycket ut för världen idag, men den här lilla blåsan kändes desto mer under löprundan igår!

 

Så om du har möjlighet och tid till träning idag – testa att lyssna lite extra inåt och se vad kroppen skickar för signaler? Är det att få sträcka ut benen och springa en runda, eller kanske att få ta i ordentligt och köra ett fysiskt styrkepass? Kanske boxas rejält eller ta en välgörande powerwalk?

Som alltid. Hitta ditt sätt att få in träningen i vardagen, men se också till vad just du begiver idag. Vad vill du och vad får dig att må bra?!

SparaSpara

2 reaktioner till “Vad behöver du idag? Lyssna på kroppens signaler

  1. Inspirerande inlägg! 🙂

    Gilla

    1. Tack, vad roligt att höra!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: