Träning utan tidspress – en lyx!

Bästa Charlotte Beijer brukar skriva om det ibland – hur mycket hon gillar att träna när hon är ledig och inte har någon tidspress. Och det stämmer så bra, kan inte annat än att hålla med!

För de allra flesta snurrar både vardag och helger på i rätt högt tempo och man får klämma in både egen tid och eller träning där det finns en liten lucka då och då. Det är ett evigt pusslande för många. Man köpslår om tid med en partner eller kanske försöker dra med barnen till Mini-SATS. Eller så känns det kanske bara helt omöjligt att ens få till tid till träning överhuvudtaget? Stämmer det in på dig så har jag bloggat om detta tidigare och gett tips på att få in träningen i vardagen och ta alla tillfällen i akt.

Eftersom det allt som oftast är en sådan tidspress när det kommer till träning så känns det plötsligt otroligt lyxigt när man kan få träna utan att tänka på klockan. Man kan hinna med olika typer av träning vid samma tillfälle, eller bara slippa stressa igenom träningen. Kanske köra både cardio och styrka? Kanske ta en bastu efteråt?

Dagens träning

Den här helgen har jag inte barnen så för min del finns det ju rätt mycket tid för träning eller göra vad jag vill då. Men även en barnfri helg kan jag ibland vara rätt uppbokad på både jobb och/eller privata/sociala aktiviteter och då får man hitta sina luckor för träning även då. Idag var dock inte en sådan dag. Med tanke på det fina vädret var jag först sugen på att sticka ut och springa, men så plingade det till i mobilen och jag fick en påminnelse om att jag bokat en yogaklass på SATS. Det kändes ju också ganska frestande! Det fick bli en kombination. Körde 30min cardio på crosstrainern först och sedan ett snabbt ombyte och rakt in i yogasalen för 75min flow. Såå skönt!

30min cardio….

 

…och sedan 75min yoga!          

 

Vill ju å andra sidan ta till vara på det här underbara vårvädret så efter detta blogginlägg får det bli en riktig långpromenad i solen. Kanske en sväng över på Kungsholmen och promenera lite längs vattnet.

Vilken perfekt dag när jag inte behöver välja utan faktiskt kan få göra lite av allt:)

Har du möjlighet att träna utan tidspress någon gång då och då, så ta tillfället i akt. Det är en relativt sällan skådad lyx så passa på att njuta och köra precis det du känner för utomhus eller på gymmet. Pepp!

SparaSpara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: