Inspirationsföreläsning för Visma – Hälsa & välmående!

Igår var jag hos Visma Commerce och höll en föreläsning om hälsa. Ett väldigt brett och omfattande ämne helt klart – men ambitionen var att hålla det övergripande!

Hälsa – vad är det?

Det var en av frågorna jag börjar med att ställa under föreläsningen. Och det finns väl egentligen inget enkelt svar. ”Välmående”. ”Att ha energi”. ”Balans”. ”Att känna sig pigg och stark” – det var några av svaren jag fick igår under föreläsningen. WHO definierar det enligt följande:

”Ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom och funktionsnedsättning”

Jag valde att belysa några olika områden som alla påverkar vår hälsa och hur vi mår. Jag pratade om vikten av rörelse varje dag, d.v.s. vardagsmotion, men även om träning – pulshöjande aktiviteter. Två andra viktiga områden som påverkar mycket hur vi mår är kost och sömn & återhämtning. Här finns det mycket att diskutera och jag gav en del tips kring hur man kan försöka påverka och gör små förändringar som gör stor skillnad i längden. Slutligen påverkar naturligtvis även stress, olika typer av pressade situationer oss och hur vi mår.

Är du, ditt företag eller din arbetsgivare intresserade av en föreläsning om hälsa & välmående eller kanske mer specifikt kring kost/träning är ni varmt välkomna att maila mig på ptpepp1@gmail.com

Lämna en kommentar