April och ljusare tider! #monthology

Påsken har passerat, sommartiden har rattats in och kvällarna är påtagligt ljusare. Milstolpar längs vägen som kanske känns extra viktiga och tydliga i pandemin. Vår, värme och vaccinationer är tre ledord i tiden enligt SvD. Jag lägger till 1) utomhusaktiviteter 2)vardagsmotion och 3) sömn till det så ska nog april bli en riktigt bra månad!

Och i vanlig ordning lite små tips, rekommendationer och annat smått & gott nedan 🙂

Boktipset!

Behöver ni lite extra pepp för att komma igång och träna, fortsätta hålla i träningen, röra på er mer eller överlag leva lite, lite mer hälsosamt? Då tycker jag att den här boken av Anna och Emil Jönsson Haag är inspirerande på en lagom nivå. Inga pekpinnar eller krav. Bara positiva förslag och tips kring att få in mer träning och rörelse i sitt liv. Och att utgå från sig, sin situation och sin nivå!

Träningspass 7:an

Här kommer ett roligt upplägg på pass som flera av. mina kunder fått testa på. Välj ut 7st övningar (förslag nedan utan redskap). Första varvet gör du övning 1. Andra varvet övning 1+2. Tredje varvet övning 1+2+3. Fortsätt tills du till slut gjort 1+2+3+4+5+6+7. Då är du antingen färdig! Eller…. fortsätter tillbaka nedåt! 2+3+4+5+6+7, sedan 3+4+5+6+7, 4+5+6+7 osv tills du sista gången bara gör övning 7. Et voilà – Done!

1. Höftlyft

2. Crunches

3. Upphopp

4. Rygglyft

5. Mountain Climbers

6. Snabba fötter

7. Utfall

Hängde ni med? Hoppas det!!

Matkasse – tips!

Har provat runt bland olika matkassar senaste året för att få lite mer inspiration och variation. Tre stycken middagar varannan vecka har varit lagom för oss, så man fortfarande kan äta sina egna vanliga rätter och favoriter, men ändå blandar in lite nytt. Alla måltider faller ju inte alltid alla i smaken (ganska sällan för att vara ärlig!) men min egna favorit med flesta bra rätter är helt klart den senaste kassen jag kör nu från Giga Food. Det är en vegansk kasse med massor av goda och spännande recept och smaker. Jag vill gärna laga mer vegetariskt själv, men som många andra fastnar jag ibland lite och behöver också vidga mina vyer och få mer inspiration. Har kört Giga Food någon dryg månad nu och barnen har gillat vissa rätter och/eller delar av vissa måltider. Och ibland inte alls. Ungefär som vanligt alltså – men åtminstone tycker en av oss verkligen om allting! Skulle de få välja blir det ju pasta och bananpannkakor varje dag, så spelar egentligen inte så stor roll vilken kasse vi tar för deras del 🙂

Tyvärr finns ju denna endast att beställa i Stockholm, men för er som bor här så kan jag varmt rekommendera. Rena, hälsosamma råvaror, utan tillsatser. Helt i min smak. Obs inget samarbete – bara ett genuint tips! Spana in mer här.

Såå… njut av solen när den tittar fram i blåsten! Ut på många och långa promenader och fyll på med energi. Träning, rörelse, bra mat och kanske lite fler sociala aktiviteter tack var enklare utomhusumgänge och vaccin. Ladda upp, boosta, fyll på osv. Nu kommer våren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: