Gröna smoothies – en hälsoboost!

Att dricka en grön smoothie om dagen anses vara bland det bättre man kan göra för hälsan. Hälsoeffekterna är stora och de som dricker gröna smoothies regelbundet har visat sig få mer energi, klarare sinne och överlag bättre hälsa. Att boosta kroppen inifrån och ut är det som skapar bäst hälsa på sikt. Ta hand om dig både invändigt och utvändigt – varje dag!

8 anledningar att dricka gröna smoothies!

1. Anti-inflammatorisk.

Allt det gröna nyttiga (spenat, grönkål, avokado, gurka, äpple, selleri eller vad man nu har i sin gröna supermsoothie) hjälper till att rena kroppen på mycket av de gifter vi dagligen får i oss via framförallt kost – såsom t.ex. processad mat med mättat fett.

2. Detox.

Vi blir dessutom av med mycket gifter vi får i oss från mat och miljö via gröna smoothies tack vare att de är fulla av klorofyll – vilket sätter igång en rening/detox av kroppen. Man behöver naturligtvis inte köra en full detox och bara dricka juicer och smoothies, men att ha en gröning som komplement till sin vanliga mat är ett enkelt sätt att rena kroppen på.

3. Bättre matsmältning.

Gröna smoothies är fulla av fibrer som hjälper till att ”spola” tarmen och hålla födan vi stoppar i oss i rörelse. De är också laddade med enzymer för lättare matsmältning och bättre näringsupptag. Att mixa sönder bladen gör också att näringsämnena kommer fram och lättare tas upp av kroppen. Mycket mer än när man tuggar, för samma effekt skulle man behöva tugga i timmar!

4. Ökar konsumtionen av grönsaker.

En stor anledning att föra in gröna smoothies i sin diet är att de ökar ditt intag av frukt och grönt väsentligt på ett väldigt snabbt och enkelt sätt. Gör du smoothies där du blandar i frukt också är det kanske lättare att få i sig mer av den riktigt gröna, som t.ex. grönkål osv.

5. Antioxidanter.

Mängden antioxidanter är riklig i en grön smoothie. Och antioxidanter skyddar kroppen från sjukdomar och illamående, dessutom reparerar och skyddar det mot skador som uppstått på DNA.

6. Naturlig viktminskning.

Många människor som börjat med gröna smoothies regelbundet har fått en betydande viktminskning. Gröna smoothies innehåller mycket vitaminer, mineraler som signalerar till hjärnan att kroppen är full med näring och inte behöver äta mer. Gröna smoothies har också hög fiberhalt och låg fetthalt vilket hjälper till att balansera sockernivån och gör att man kan tappa i vikt om man i övrigt äter välbalanserad och rör på sig.

7. Finare hud.

Att äta mer hälsosamt, speciellt med ökat intag av frukt och grönsaker, kopplas samman med renare hud med mer lyster och glans. Gröna smoothies är fulla av fibrer vilket hjälper kroppen att göra sig av med gifter genom lever, njurar och grovtarm, snarare än genom huden.  Om tarmen är full och levern inte fungerar som den ska ”detoxar” kroppen nämligen genom huden i stället.

8. Klarhet och fokusering.

Att byta ut sin frukostfralla mot en grön smoothie kommer att göra dig piggare, full av energi och mer alert. Dessutom minska stressen. Gröna smoothies är höga på B-vitamin och kalium vilket ger näring till nerver och hjärna.

Boost - grön smoothie
Gröna smoothies – en hälsoboost

Det finns säkerligen ännu fler hälsofördelar med gröna smoothies, men dessa räcker långt tycker jag. Så hem och mixa eller gå förbi någon juicebar och unna dig en gröning på väg hem innan fredagsmyset!

Recepttips:

https://foodpharmacy.se/search/grön+smoothie/

https://www.ica.se/halsa/artikel/grona-smoothies/

 

 

SparaSpara

2 reaktioner till “Gröna smoothies – en hälsoboost!

  1. Bra anledningar! Kanske får köpa hem lite ingredienser till en sån nu 🙂

    Gilla

  2. caroline

    Ja gör det! Och man kan ta lite vad som ”råkar finnas” i kylen oxå. Vill du göra de lite ”snällare” kan det vara gott att blanda i typ mandel- eller kokosmjölk oxå!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: