Företagsträning = WIN-WIN

Regelbunden fysisk aktivitet är onekligen en bra grund för både ökat välbefinnande och prestation, men även minskad sjukdomsrisk. Utmaningen för de flesta människor är inte nödvändigtvis att komma igång med träningen, men ofta att fortsätta träna regelbundet. Träning i anslutning till jobbet är enkelt, roligt och tidseffektivt och gör det enklare för de allra flesta att skapa kontinuitet i träningen.

Att betala ut friskvårdsbidrag för gymkort är ju rätt enkelt gjort för de flesta företag, men generellt sett är det bara en fjärdedel som faktiskt nyttjar sina gymkort i praktiken i det långa loppet.

Subventionerad träning

Ett alternativ för företag kan vara att subventionera (helt eller delvis) träning på dagtid/lunchen. På så sätt får faktiskt både företaget och alla anställda ut betydligt mer. De anställda får mer ork och energi, sover bättre och ja – presterar bättre på jobbet. Dessutom är just motion och träning den bästa medicinen när man är stressad – så borde prioriteras av både arbetsgivaren såväl som arbetstagaren. Och i det långa loppet leder det naturligtvis till färre sjukskrivningar, vilket ju inte bara är en enorm hälsomässig vinst utan även ekonomisk.

Ytterligare en fördel med företagsträning är den laganda som skapas under passen. Man kommer varandra närmare, kämpar tillsammans och peppar varandra. Bättre teambuilding aktivitet får man nog leta efter!

Gruppträningar går att anordna med en PT både utomhus eller inne på ett gym. Vissa företag har t.o.m. egna gym som kan nyttjas, eller så räcker det med ett större konferensrum som kan byta skepnad för en timma.

   

Idag har jag kört just företagsträning på lunchen, med reklambyrån NORD DDB. Det är ett grymt gäng som kommer och tränar på torsdagar, och dessutom mina f.d. kollegor. Eftersom de kör företagsträning så ses vi ändå varje vecka – ytterligare en win-win i just det fallet!

Och oavsett ett grymt initiativ av byrån. Att satsa på de anställa och investera i deras hälsa och välmående. Prata med din chef eller HR-ansvarige och föreslå gemensamma företagspass. Som sagt, det är en riktig win-win!

Följ mig gärna på @pt_pepp

SparaSpara

En reaktion till “Företagsträning = WIN-WIN

  1. […] har skrivit om det tidigare och dessutom publicerat en artikel tillsammans med Malin Nylén om de stora hälsofördelarna som […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: