Utomhusaktiviteter – lunch och vandring längs Sörmlandsleden! 

Idag har jag och en vän varit ute i naturen, promenerat längs en vandringsled och ätit lunch utomhus. Vilken bra dag! Allt som jag älskar i en härlig kombination – vara aktiv och röra på sig, vara utomhus samt få umgås med en nära vän.

Vi ville inte åka alltför långt från stan då vi behövde vara tillbaka tidig eftermiddag p.g.a. lite andra planer så vi tog sikte på Huddinge och Paradisets Naturreservat. Där fanns det ett antal olika vandringsleder där vissa leder följer delar av Sörmlandsleden. Jättefina leder som är bra utmarkerade och relativt enkla att följa.

Utomhusaktiviteter – vandringsleden Sameslingan i Paradisets Naturreservat

Lunch i naturen

Min kompis Frida tog med ett litet ”utekök” som var supersmidigt och knappt tog någon plats i ryggsäcken. Hon gjorde sedan en misosoppa med nudlar, ägg, olika sorters kål och lite bladspenat! Inte någon dålig måltid mitt ute i skogen. Hon hade förberett en del hemma och resten lagade hon på plats – Helt fantastiskt gott, värmande och mättande.

Lunch utomhus – Misosoppa med nudlar!

 

Et voilà! Tack Frida:)

Superhärligt också att äta något riktigt varmt när man är utomhus. Det är ju fortfarande ganska kallt i luften, speciellt om man sitter still en stund så kryper kylan på lite grann. Men har man inget utekök går det såklart lika bra att grilla korv eller ta med lite matsäck bara!

Varför utomhusaktiviteter är så bra?

Det behöver inte vara så svårt att komma ut och röra lite på sig. Ta en långpromenad eller vandra lite i skogen längs någon led. Att spendera mer tid utomhus gör dig piggare, mer energifylld, stärker immunförsvaret och fyller på med D-vitaminer. Går man dessutom på skogsstigar och över stockar och stenar så stärker du leder, ligament och skelettet, förbättrar motorik och balans. Bara en massa härliga fördelar alltså!

Så tar er ut imorgon och använd benen till det de är till för – #pinnapå!

SparaSpara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: