Sensommar och nystartsvibes! #monthology

Så var semestrarna slut för de flesta för den här sommaren. Men vilken sommar det varit! Svårt att klaga på vädret, även om man nu i slutet på augusti kunde önska att solen och ”brittsommaren” kunde få hänga kvar betydligt längre.

Omställningen mellan semester och vardagen brukar kunna vara ganska svår för många. Det blir rätt brutalt att gå från härliga, lediga semesterdagar till att ställa klockan och börja leverera och prestera igen. Förhoppningsvis är den första veckan eller två avklarade vid det här laget och då brukar man kunna uppskatta att komma tillbaka in i rutiner och struktur igen. Mer om det och lite annat smått & gott nedan 🙂

Nyårsvibes och omstart

Efter en längre semester som det oftast innebär för de flesta på sommaren brukar det finnas en större känsla av omstart, ta nya tag och uppstart av ny ”termin” än efter nyår tycker jag. Kanske blir det så tack vare den långa ledigheten och att man tankat sol, energi osv på ett annat sätt än man faktiskt gör under jul/nyår och då energin inte alltid är på topp i början av januari.

Ta hur som helst tillfället i akt nu att fundera över hur du vill ha det i höst! Utvärdera allt från logistik i vardagen, familjepusslet, din egen träning samt vardagsmotion, om det är läge för en matkasse eller matschema för mer varierad kost samt vilka eventuella förändringar du vill genomföra för att öka ditt välmående. För många fortsätter stillasittande på hemmakontoret trots vaccinationerna så planera för hur du ska orka detta både mentalt och fysiskt.

Det finns en fin övning som kan hjälpa till i detta läge som kallas för Livshjulet. Den går ut på att man utvärderar 8 områden i sitt liv och ser var det ”haltar” mest. Inom var och en av de åtta tårtbitarna ska du välja det nummer som bäst motsvarar din nuvarande livssituation för respektive område. Dra sedan en linje för att ansluta siffrorna för dig för att bilda ditt livshjul. Ju rundare form ditt hjul har desto mer balanserat är ditt liv.

Fungerar hjulet för dig? Vad vill du förändra? Hur ska du göra? Tidplan?

Jag brukar inte alltid göra övningen som tårtbitar i ett hjul eller ens gradera dem, men likväl fundera över områdena genom att ställa mig själv följande frågor:

  • Vad behöver jag inom varje område för att må bra?
  • Vad kan jag förändra/påbörja för att på sikt nå dit?

Hör av dig om du behöver mer hjälp eller coaching! Ett annat bra tips kan vara att läsa igenom KRYs rekommendationer om hur du smartast kickar igång hösten – läs mer här!

Träningspass cirkelfys

Här kommer ett bra pass du kan genomföra var du vill, baserat på din egen kroppsvikt och utan redskap så när som på en bänk. Jag har kört detta pass i olika tappningar med många kunder och grupper och det brukar oftast uppskattas för sin enkelhet och effektivitet!

  • Bulgarian Squats
  • Kliv/hoppa upp och ned på bänken
  • Höftlyft mig bänk. Ligg på golvet/marken med en eller två fötter på stolen och lyft upp rumpa/höft.
  • Armhävningar mot bänk (fötter på bänk om man vill ha en tyngre övning).
  • Mountain climbers mot bänk eller på golv/marken (se bild).
  • Dips
  • Stående planka med rotation.
  • Upphopp

Kör ca 40 sek per övning, minst 2 varv – gärna 3-4st. 2 min vila mellan seten.

Tips om virtuell lunchträning!

Fr.o.m. nästa vecka kommer jag att köra igång virtuella lunchpass på onsdagar 11.30.

Man ansluter enkelt via Google Hangouts och kör där det passar som bäst; hemma, utomhus eller annan plats. Vi använder oss av kroppsegen vikt och inga redskap krävs. Har man vikter/gummiband eller annat kan man självklart ta med det till passet och nyttja om/när tillfällen ges. En träningsmatta kan vara skönt men är inget krav. Det enda man behöver tänka på är att koppla upp sig i tid och köra efter egen förmåga och träningsnivå. Bra va?

1 pass kostar 150kr och man anmäler sig till en månad i taget. Är du intresserad? Anmäl dig till mig genom att maila info@movology.se

Prestation vs passion

I samband med att man funderar över sin situation, hur man vill ha hösten och vilka eventuella förändringar man vill genomföra kan det vara en god idé att lyssna lite inåt och höra efter hur man verkligen mår – själsligt. Kan låta stort och pretentiöst, men egentligen vet nog ganska många med sig att det är viktigt och att vår magkänsla och inre kompass är väl värd att lyssna till. Men vi tappar lätt bort oss lite i vardagen och när veckorna rullar på med mycket jobb, familj, aktiviteter och överlag ett fokus på att hela tiden prestera… ja, då finns det inte alltid så mycket utrymme kvar att göra saker från hjärtat.

För väldigt många innebär både jobb, träning och kanske sociala aktiviteter ett konstant inslag av prestation och att leverera på olika vis. OM man gillar det man jobbar med, tränar det man älskar samt umgås med vänner man får energi av så är detta inget problem. Men för många kan det skava både lite här och där vad gäller trivsel, engagemang och genuinitet.

Jag talar (eller ja… skriver) av egen erfarenhet då jag ju faktiskt bytte bana från fast anställd på reklambyrå till mitt eget företag Movology för snart fyra år sedan. Om detta och en del annat berättar jag i förra veckans avsnitt av Prestationspodden med Caroline Norberlie. Lyssna gärna här

Erbjudande

Vad passar inte bättre än att erbjuda ett kick-start för hösten med tanke på känslan av omtag och nystart?!

För alla (gamla och nya) kunder erbjuder jag nu online coaching med både träning och kostschema för 1 595kr / månad. Detta inkludera även löpande kontakt via chat och meddelanden.

Maila mig om du är nyfiken och vill veta mer! info@movology.se

Med hopp om en härlig september! Ta hand om dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: