Midsommarinspiration! #monthology


Juni bara rusar förbi och snart är det midsommar. Och med juni kom ju värmen. Helt fantastiskt härligt! Dessa ljusa, ljumma kvällar och dessutom har vaccinationerna verkligen tagit fart och med dem lite lättare restriktioner. Känner ni det? Ser ni det? Ljuset i tunneln?!

Kanske behövs ändå lite pepp och motivation för att komma igång, eller hålla i med fysisk aktivitet, hälsosamma val och lite inspiration inför semestern. I så fall kommer här lite hjälp på traven! Behövs det mer konkreta planer och program så beställ ett sommarprogram så har du semesterträningen fixad – se mer info längre ned.

Aktiv Semester

Oavsett var man befinner sig och i vilka konstellationer kan man nästan alltid hitta aktiviteter som fungerar och som innebär mer rörelse. Här kommer en liten lista med förslag. Fyll på med egna och välj och vraka! Eller beta av dem en efter en? Minst en / vecka!?

 • Paddla Kajak
 • Spela fotboll
 • Spela strandtennis
 • Simträna i öppet vatten
 • Testa ett nytt utegym
 • Spela boule/boccia
 • Lekträna simhopp och dyk med barnen
 • Upptäck en ny löprunda
 • Cykla till mysig plats och ha picknick
 • Självplock av jordgubbar / andra bär

Sommarträna lite varje dag – streaks!

Det är oerhört populärt med run streaks just nu. Ett upplägg där tanken är att man ska springa lite varje dag. Det behöver inte vara så långt, men man skapar rutin, disciplin och struktur genom att ge sig ut varje dag – oavsett väder och dagsform.

Men löpning må inte vara för alla. Mitt tips för sommaren – och som jag själv kommer att köra – är en ”workout streak”. Här bestämmer du själv VAD du tränar. Men du ska alltså träna något litet varje dag! Poängen är att se till att man inte helt tappar träningsrutiner och att man håller sig aktiv även på semestern, oavsett var du befinner dig.

För att göra detta mer konkret delar jag här mitt kommande sommarupplägg:

 • Jag kommer att köra minimum 15min/dag. Har jag gjort en kvart har jag gjort tillräckligt. Känner jag för mer, gör jag såklart det!
 • Inledningsvis kommer det att handla mycket om väldigt lugn träning av inre core och bäckenbotten eftersom jag är relativt orörlig efter en tåoperation förra veckan. Fokus blir därför core samt några enklare rörlighetsövningar kommande 2 veckor.
 • När förbandet och stygnen tas bort om 2v. kommer jag fokusera främst på rehabträning för foten, samt successivt lägga till styrka för överkropp som jag ju kan belasta och träna utan att involvera fot/ben.
 • Med tiden blir promenader och inslag av jogg även del av streaken.

Tips till er är att bestämma er för 1) hur lång tid du ska köra varje dag 2) om du ska köra samma sak eller variera? Vill du variera är mitt nästa tips att hitta någon form av struktur för detta. Vill du ha ett specifikt fokus varje vecka eller byts det ut oftare/mer sällan? Kör du kanske två varianter som du alternerar eller vad skulle kännas roligt och motiverande för just dig? Fundera och gör en plan!

Frystips!

Med den här värmen är man i extra stort behov av läskande, svala drycker och snacks. Jag som älskar kaffe byter gärna ut eftermiddagskoppen till en Islatte. Har faktiskt fått flera bra tips av kunder kring detta och det jag gillat mest hittills är detta. Busenkelt och gott!

Islatte

 • Koka en kanna kaffe och häll upp i istärningslådor. In i frysen!
 • Tag fram och fyll ett glas med isbitar av kaffe. Häll på med valfri mjölk.
 • Et voila!

Även barnen kan behöva lite extra läskande (och ja, ibland även mindre onyttiga) alternativ. Håll till godo med dessa grymma tips jag plockade från ekotipset!

Vattenmelonglass av endast fryst vattenmelon!

Magiskt god glass av endast frysta vindruvor!

Läskande Slush på frysta vindruvor och vatten!

Erbjudande – Sommarprogram!

För många innebär solen och lediga dagar även träningsfria dagar. Det kan vara svårt att hålla igång den fysiska aktiviteten när alla rutiner bryts, barnen är hemma och man har svårt att hitta egen tid. Men med små medel kan även sommaren bli aktiv, frisk och fylld med rörelse i lagom mängd. För att hjälpa alla nya, gamla och befintliga kunder har jag satt ihop ett komplett sommarprogram med träningspass, vardagstips och mycket annat smått & gott som kommer hjälpa dig att hålla igång även på semestern.

Köp ett komplett sommarprogram som du kan nyttja hela perioden du behöver oavsett om du är ledig eller jobbar från sommarstället i några veckor eller flera månader.

Sommarprogram

 • 8 träningspass. Dessa går att addera vikter/progression till om man vill, vecka för vecka).
 • Tips på vardagsmotion och fysisk rörelse under semestern. Kreativa lösningar.
 • 4 härliga tips på bra sommarmat!
 • Generella tips, inspiration och tankar kring träning, mat & vin samt lediga dagar. Hur får man ihop ekvationen?!

Totalpris: 995kr

Programmet levereras som pdf direkt efter midsommar.

Tips på present vid Babyshower!

Det har nog inte undgått någon att jag lanserade ett nytt träningskoncept för nyblivna mammor i början på året – MUMOLOGY! Det har gått väldigt bra och blivit mycket uppskattat av alla deltagare. Eller… bebisarna ska jag låta vara osagt, men mammorna har varit väldigt nöjda 🙂

Flera av deltagarna har fått kursen i present vid sin babyshower, och även valt att på samma sätt ge vidare till andra blivande mammor. Så tipsa gärna nära och kära, kollegor, grannar och bekanta om denna eminenta present. Eller kanske bara present till sig själv om inte annat. Det är bästa tänkbara starten för den som är nybliven mamma!

I augusti drar jag igång med nya uppstarter av Steg 1, Steg 2 samt nya Steg 3. Se mer info nedan kring vad som ingår.

Anmälan sker till mig via info@movology.se

Sköt om er, Glad Midsommar och ha en underbar sommar och semester när det väl blir dags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: