#Pinnapå – vadå?

Några av er har kanske sett att jag använder hastaggen #pinnapå med jämna mellanrum! Till att börja med är det ju en genialisk hashtag, men dessutom en viktig sådan. En uppmuntran och påminnelse om att använda benen till det de i grunden är gjorda för – nämligen att röra på sig.

Det är Malin Nyhléns grymma initiativ som ni kan läsa mer om här, men jag är inte sen att haka på. Jag har tidigare skrivit om vikten av vardagsmotion och tipsat om hur man kan få in mer rörelse i vardagen. Vill fortsätta uppmuntra och inspirera till att leva mer aktivt. Det behöver inte handla om att springa 10km eller bli extremidrottare och köra triathlon eller iron mans. Det handlar snarare om att promenera mer, cykla mer, ta trapporna lite oftare osv. Använd benen lite mer helt enkelt.

 

#Pinnapå - och använd benen mer!
#Pinnapå – och använd benen mer!

Statistik säger att vi är ett av de mest stillasittande länderna i världen. Det låter ju inget vidare faktiskt. Men det går ju att råda bot på. Genom mer rörelse och att #pinnapå helt enkelt.

Sitter  du still vid ett skrivbord hela dagarna? Rör på dig minst 2min varje timma. Och försök nyttja trapporna, gå av en tunnelbanastation tidigare eller två. Kanske kan du börja cykla till jobbet nu när våren tittar fram?

Hitta ditt sätt till mer rörelse i vardagen. Och tagga dina bilder med #pinnapå!

Och glöm inte bort lite fredagsfys innan fredagsmys:) Ta en promenad innan ni poppar popcorn idag. PEPP!

SparaSpara

2 reaktioner till “#Pinnapå – vadå?

  1. Vardagsmotionen är aldrig fel och kan det uppmuntra fler är det väl bara ett plus i kanten?

    Gilla

    1. Ja, så är det ju verkligen! Att få in mer rörelse i vardagen är positivt för alla.

      Gilla

Lämna en kommentar